Death Proof


het aparte luik van Tarantino binnen Grindhouse dat een wansmaakode wil zijn aan de exploitatiefilm in de jaren zeventig start tergend traag met vooral vervelend chick ‘n’ dick gelul tussen vier vrouwen. Tarantino overschat zich hier duidelijk door vele aandacht te schenken aan filmdetails – zowel inhoudelijk als technisch – waardoor hij simpele dialogen niet meer spicy kan maken zoals in bvb Reservoir Dogs of Pulp Fiction. het is pas wanneer Kurt Russell als stuntman Mike met zijn death proof car op de proppen komt als homicidale chick ‘n’ killer en ledematen rondzwieren met een adembenemende achtervolgingsstuntrace dat je gebeiteld zit in je zetel. zeer mak begin maar ook wel een zeer denderend einde.
3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s