Zodiac


een film over een seriemoordenaar waarvan het dossier ergens startte eind 1968 en op inactief gezet werd in 2004. David Fincher kan het blijkbaar niet opkroppen dat de Zodiac Killer nooit gevat is en doet het relaas met mogelijke daderanalyse uit de doeken op het witte scherm. het eerste deel gaat hoofdzakelijk over de moorden, het tweede deel zoemt in op het politieonderzoek terwijl het derde deel de onderzoeksjournalistieke toer op gaat. het probleem hierbij is dat ondanks de goede setting (krantenuitgeverij met constant rinkelende telefoons) en uitstraling de film voortkabbelt analoog met de tijdspanne van het dossier: tergend traag zonder enige spannende momenten of opbouw naar een beklijvende climax. Summer Of Zodiac, neen dus. Zodiac laat geen enkele indruk na in tegenstelling tot zijn killer en zijn symbool.
 
2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s