Transformers


Michael Bay regisseert analoog met zijn reputatie en dan weet u steevast wat u te wachten staat: een hersenloze hyperkinetische blockbuster. door gebrek aan variatie en cinematografische kwaliteit in zijn filmstijl kent hij bij critici vele tegenstanders wat dan echter weer haaks staat tegenover de volumineuze box-officecijfers. in navolging van de succesvolle jaren ’80 serie laat hij deze zomer trucks, tanks en sportwagens in een ongeziene visuele perfectie transformen tot robots en vice versa. de goede autobots nemen het op tegen de slechte decepticons die alle mechanische toestellen tot leven willen wekken om zo de mensheid te vernietigen. geen minuut rust heb je. van begin tot einde slingert de actie om je oren en wanneer het even rustig blijkt te worden laat hij bij verrassing (een goede) Shia LaBeouf een neurotische Woody Allen opvoeren. Transformers is een typische Bay film in kwadraat. bombastische actie met een visuele special effects perfectie maar jammer genoeg ook stompzinnige dialogen, een tenenkrullende romance (met wel een knappe Megan Fox die duidelijk Jennifer Connelly achterna wil) en Amerikaans patriottisme. maar deze keer slik je al dit met een grote dosis popcorn in en gaap je naar het visuele actievernuft van Bay.
 
3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s