The Simpsons Movie


D’oh, Aye Caramba, Eat My Shorts. eindelijk eens een verfilming van een serie van onze generatie. samen met Friends hielden The Simpsons in de jaren negentig de jongeren gekluisterd aan de buis. nu al 18 jaar op een rij (en tijdlozer dan Beavis and Butt-head en South Park). en alhoewel de humor van de gele wezens met de jaren minder kritisch en spitsvondig is geworden, toch keken we hier reikhalzend naar uit. spijtig is dat het niveau van de aanvangsjaren niet gehaald wordt maar gelukkig is het resultaat wel beter dan de jongste afleveringen. Homer blijft zalig maar zijn fratsen worden meer stompzinniger en voorspelbaar, Marge blijft de grompot, Maggie de tuttebel, Lisa de zeurende nerd en Bart de dollende rebel. ook de andere klassieke personages passeren binnen een Truman Show setting de revue maar doordat men ze allen wil tonen, krijgt er geen enkele kans om zich waarlijk uit te leven. de humor is minder uniek grappig en laat weinig aan de verbeelding over. de parodieën zijn voor de hand liggend en de comedy is meer gebaseerd op fysieke uitbeelding. maar toch, het is pure nostalgie met heerlijke karakters die herleeft op het witte doek. excellent? niet echt maar ook niet de ontgoocheling waarvoor gevreesd kon worden.
 
2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s