Ratatouille


het uitstekende voorfilmpje Lifted evenaarde Knick Knack dat de voorbode was van Finding Nemo, tot heden de beste Pixar. zou de hoofdbrok Ratatouille ook dit evenaren? Rat Remy is het eten van afval beu als koude pap. als scherpe neus doet hij bij de rat pack dienst als vergifcontroleur maar hij droomt ervan om heerlijke maaltijden te koken. een dolgedraaide schietgrage oma drijft de rattenkolonie uit elkaar en Remy belandt bij een befaamde Parijse bistro. zijn neus helpt afwasjongen Linguini het schoppen tot keukenchef. echter, voor een goed einde moet het eerst misgaan: de vorige chef aast op revanche, de andere ratten ontdekken het culinaire paradijs, een hygiëne-inspecteur komt op bezoek en de machtige criticus Ego (schitterend Peter O’Toole) wil een maaltijd verorberen. genoeg redenen dus om dolle fratsen en leuke gags tegemoet te gaan? de animatie is spectaculair verbluffend maar neemt de bovenhand op de grappige chemie. de film is een leuke, aangename oogstreling, bevat de nodige moraal van vriendschap en is geschikt voor jong en oud maar kan het gevoel van de overload aan animatiefilms niet geheel onderdrukken en mist het het op een vonk na een echte animatietopper te worden.
 
3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s