Hairspray


van vette witte brylcream, petro en nog iets lotion, kaarsachtige wax, dretsigen gel tot stylin’ gel. mijn levensevolutie aangetoond via de verschillende types haargoedleggerij ik heb gebruikt. hairspray? neen, dat was voor de ladies of voor een film. geregisseerd door Adam Shankman, maker van vehikels als Bringing Down The House, The Pacifier en Cheaper By The Dozen 2. maar potverdorie, hier overtreft hij zichzelf en het publiek. Hairspray baadt in een good mood en barst van het optimisme waardoor je zelfs als cynische pessimist ongelooflijk goed gezind de bioscoop uitstapt. in deze musical zie je in de zwart-witte televisiesixties in de broeierige opkomst van Afro-Amerikaanse rechten John Travolta nog onherkenbaarder dan in Battlefield Earth als dikke strijkhuisvrouw, een hilarisch goede Christopher Walken als uitbater van een jokewinkel en blonde Michelle Pfeiffer als TV-producerbitch (en als herkansing van Grease 2) tussen shakend, swingend en zingend jong talent. de jaren ’50 hadden Singin’ In The Rain, de jaren ’60 hadden West Side Story, de jaren ’70 hadden Grease, de jaren ’80 Fame, Footloose en Dirty Dancing, de jaren ’90 hadden bijna Moulin Rouge; dit decennium heeft Hairspray! het heeft de juiste vibes, een aanstekelijke rhythm, goeie stemmen en swingende danspasjes. spray it baby!
 
4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s