The Bourne Ultimatum


eerder op het jaar was hij nog medegrondlegger van de CIA, nu maakte hij ze met de grond gelijk, Matt Damon is terug als Jason Bourne. veel is er niet veranderd ten opzichte van Identity en Supremacy: Bourne is nog steeds koortsachtig op zoek naar zijn ware identiteit en mag hiervoor alle uithoeken van de wereld zien (Moskou, Parijs, Tanger, New York, Madrid) en net hierin vormt hij steeds een gevaar voor de CIA dat een corrumperend web vol duistere geheimen is. Damon is weeral sterk op dreef en trekt het karakter volledig naar zich toe waarvoor het publiek meeleeft. ook Joan Allen, Julia Stiles, Scott Glenn en zeker David Strathairn zijn in hun bijrollen gedreven. maar en misschien vooral The Bourne Ultimatum is alweer een tour de force van Paul Greengrass die naast Mann een icoon wordt van de huidige generatie filmmakers. met de camera op de schouder dichtbij de actie wordt je in een helse adrenalinerit gesjot waarbij weinig tijd is om op adem te komen. scènes in het Londense Waterloo station en op de daken van Tangier blijven gebrandmerkt op het netvlies. Ultimatum is het ultieme trilogiesluitstuk.
 
4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s