The Brave One


als je het objectief bekijkt is The Brave One van Neil Jordan een opeenstapeling van zowel criminele als wraakclichés. de gelukkige radiopresentatrice Erica Bain houdt er met partnerlief een avondwandeling op na waarbij ze in gsm-camera stijl brutaal worden overvallen. enkel Erica kan het voorval overleven maar verliest haar emotionele leven. ze gaat op zoek naar een wapen en wordt overwelmd door de macht ervan en wil iedere crimineel neerknallen (winkel-, metro- en pooierscéne heb je reeds in meerdere films gezien). ze twijfelt aan haar innerlijke zelf net zoals de politierechercheur die begripvol achter haar aan zit. als je het technisch en karakterieel gaat bekijken is de film echter wel de moeite. New York door de ogen van een slachtoffer is akelig beangstigend en zowel Jodie Foster als Terrence Howard geven hun personages psychologiche diepgang. The Brave One is helemaal niet nieuw maar wel krachtig gebracht.
 
3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s