28 Weeks Later


een virus evolueert, past zich aan. sinds Zack Snyder’s remake van Dawn Of The Dead zien we niet meer de strompelende met armen vooruitgestrekte gromwezens schoorvoetend op weg naar menselijk vlees zoals master George A. Romero het ziet, neen het zijn razendsnelle bloespuwende wezens geworden die je zelfs niet meer toelaten langzaamaan af te takelen. na 28 weken kan zelfs een geïsoleerd Londen het virus niet bedwingen. Spaans regisseur Juan Carlos Fresnadillo mag onder goedkeurend oog van Danny Boyle de experimentele zombietoer opgaan en pakt uit met rauwe horror in een flitsende montage. de schrikmomenten zijn talrijk, vooral in het begin, en het bloed spat langs alle kanten, vooral op het einde. het begin mag dan beter zijn dan het einde (roodoog Carlyle is er teveel aan), ik wil wel eens zien wat er na de dagen en de weken gebeurd.
 
3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s