The Lookout


als Shia LaBoeuf de revelatie is binnen commercieel Hollywood, dan gaat de gelijknamige titel voor independent films naar Joseph Gordon-Levitt. producties van over de zee die een beperkte cinemakans krijgen maar dit wel verdienen. voor hem had je Mysterious Skin, Brick en nu The Lookout waarin hij ooit een zeer beloftevolle hockeyspeler was maar door een tragisch auto-ongeval met twee doden gedegradeerd werd van lokale held tot een nobody die aan begeleid zelfstandig wonen moet doen (samen met interessante bijroller Jeff Daniëls als blinde roomy), ongeïnteresseerd therapeutische sessies volgt om te leren omgaan met zijn geheugenverlies, de last moet dragen van onderhouden te worden door zijn rijke vader, een armtierige job uitoefent als nachtklusjesman in een bank en zielig zijn schuldgevoel de bovenhand laat nemen. deze sterke karakterstudie wordt in de tweede helft overgenomen door een heistgevoel wanneer hij – verleid door Luvlee (Isla Fisher) en overhaald door haar vriend en wannabe boef Gary (Matthew Goode) – mee dient te helpen aan de overval op de bank waar hij werkt. alhoewel de bankoverval en het vervolg op zich intrigerend is, spijtig staat het in negatief contrast tot het van hero to zero verhaal. maar gezien de tienjarige moeite om het script om te zetten naar een film, is het een verdienstelijke low-budget productie met knap uitgewerkte karakterstudies.
 
3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s