Auf Der Anderen Seite


Filmfestival Gent – film 2
 
Gegen Die Wand mocht dan nog in orde zijn, bij Crossing The Bridge had ik eerder iets van Jumping Off The Bridge. maar Gonzáles Iñárritu hou u vast want ook Fatih Akin wil een sociaal aangrijpende trilogie maken en hij grijpt dan ook hier terug naar de sfeer van de winnaar van de Berlinale in 2004. scriptmatig zit het wel snor (de film kreeg de prijs voor beste scenario in Cannes). de Turkse opa Ali en zoon Nejat Aksu wonen samen in Duitsland maar krijgen gezelschap van straathoer Yeter die de geile opa opgescharreld heeft. in een dronken bui slaat hij haar echter dood (Akin kondigt dit ook op voorhand aan) waardoor hij achter de trailes vliegt en Nejat richting Istanbul trekt op zoek naar de dochter van Yeter, Ayten. die is echter als verzetslid gevlucht naar Duitsland en papt daar op zwoele lesbische wijze aan met Lotte. Ayten krijgt echter geen asiel en wordt uitgewezen naar Istanbul achter tralies. Lotte volgt haar na maar komt ongelukkig om het leven (ook dit kondigt Akin op voorhand aan). Lotte’s moeder vliegt dan maar naar Istanbul om Ayten vrij te krijgen. zowel moeder als dochter logeren in hun periode bij dezelfde man: Nejat Aksu; degene die net op zoek is naar Ayten. het verhaal is als een cirkel (tussen Duitsland en Turkije) en daarom ook sluitend. aan de andere kant echter, een cirkel bevat geen scherpe kantjes. cinematografisch zijn er geen verrassingen, filmisch is het te sober, de acteurs zouden allen veel liever in Gegen Die Wand hebben gezeten, de muziek is niet mijn cup of tea en het geheel, enkel dus steunend op de verhaallijn met wel erg veel toevalligheden, werkt niet boeiend, ook al mogen er thema’s aangehaald worden als o.a. terrorisme, moslimprostitutie en sociale integratie. waar je nog met interesse kon uitkijken naar Babel, het sluitstuk van Akin zal toch meer gedurfder en sociaal pakkend moeten zijn.
 
1,5/5
 

  

 
Categorieën: Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s