Ekko


Filmfestival Gent – film 5
 
vorig jaar deelde hij in Gent een ware mokerslag uit en won hij met Princess terecht de Xplore-award. nog voor zijn tweede project officieel in de zalen komt, krijgt Anders Morgenthaler prompt een plaats in de officiële competitie en hij weet wel degelijk met zijn opvolger opnieuw te scoren. Ekko handelt over politieman Simon Haslund die het verlies van het hoederecht over zijn zoon niet kan aanvaarden en in wanhoop de zesjarige Louie ontvoerd naar een door de belastingen aangeslagen vakantiehuis dicht tegen de zee. een ware vakantietrip moet het worden maar al gauw blijkt het huis geen onbekende te zijn voor Simon en komen gekwelde demonen uit zijn eigen jeugdige verleden angstvallig naar boven. hij wil net voorkomen dezelfde vader te zijn zoals zijn vader (verrassend vertolkt door Peter Stormare) maar door het opborrelen van gruwelijke herinneringen brengen waanideeën zijn zoon net in gevaar. qua script is Ekko misschien minder krachtig of minder in het oog springend, filmisch laat hij toch weer zien dat hij een begenadigd regisseur is en verder zal worden. tijdens de creepy scènes staan je ogen wijd gesperd en strak open en nijp je wat harder in die bevallige billen van je vriendin en wanneer er stoom wordt afgelaten, gebeurt dat origineel met bewegende back to basics kindertekeningen. in Ekko laat hij bovendien zien dat hij ook het beste kan halen uit zijn acteurs. Kim Bodnia brengt een juiste mix van meelevende sympathie, begenadigende demonenweerstand en plotse agressie in een hopeloze uitgangspositie terwijl de jonge Villads Milters Fritsche op zulke jonge leeftijd zijn barstende talent daar perfect op laat inspelen. laat Ekko dan maar iets minder zijn dan Princess, Morgenthaler heeft duidelijk geen last van tweedefilmstress en laat een krachtige frisse bries waaien in de huidige filmcompetitie.
 
3/5
 
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s