Knocked Up


verdorie die hoofdacteur (Seth Rogen) lijkt verdacht veel op Tom Boonen met een sponzige permanent. dat heb ik veel zitten denken tijdens deze volgeling van The 40 Year Old Virgin en als je tijd hebt om te denken, then it’s fucked up? we volgen een aantal werkloze lamzakken die volop research aan het doen zijn voor hun toekomstproject: een website waarop je kunt vinden hoeveel ass en titties er zich in een film bevinden. leve dus de wild things. echter degene die er virtueel bij overvloed hebben, hebben er geen in het echte leven en zo stapt Ben Stone het nachtleven in, loopt (o zo vertrouwelijk) een blauwtje op maar (o zo vertrouwelijk) liters alcohol maken veel goed en ’s anderdaags wordt hij katerachtig wakker naast Alison (Katherine Heigl), een knappe presentatrice van een sterrenshow op E! Entertainment. in alle nuchterheid beseffen ze dat dit enkel een one-night stand was, ware het niet dat des nachts bleek dat het (o zo vertrouwelijk) helemaal geen sinicure is om tijdens het werken naar een climax toe een condoom uit de verpakking te krijgen. na twee maanden spreken de ochtendmisselijkheid en talrijke positieve zwangerschapstesten voor zich, Alison is knocked up. na wat huilegebalk met haar in saaiheid getrouwde zus, beslist ze om de baby te houden. Ben neemt zijn verantwoordelijkheid op en wil zich opwerpen als een goede vader maar daarvoor dient hij zowel zijn onvolwassenheid te overwinnen, Alison’s hart inpalmen, het weed roken drastisch minderen en alle nare beginnende groeivaderpijnen te doorstaan. dit laatste zou dus voor de hilarische scènes moeten zorgen maar meer dan die van de trailer zijn er niet te vinden of ze bevinden zich aan de makkelijke onderbroekenkant of aan de iet of wat vervelend belerende kant. Knocked Up was dit jaar de topkomedie in de Verenigde Staten, ook aan de box-office maar gezien het puriteinse conservatisme van het merendeel daar moeten grappen vooral niet teveel aanstotend voor de hand liggen. moesten we een paar keer lachen, jawel hoor maar is het een lachsalvo van begin tot einde, neen. zullen de twee protagonisten met een hoek af uiteindelijk romantisch met horten en stoten naar elkaar toegroeien, jawel hoor maar is dit verfrissend origineel gedaan, neen. Knocked Up is niet totally fucked up maar het is ook niet de grollenkomedie die je er van verwachtte.
 
2/5
 
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s