Forgetting Sarah Marshall


137 vulkanische eilanden in het midden van de Stille Oceaan vormen de vijftigste staat van de Verenigde Staten van Amerika, Hawaï, ook wel Aloha State genaamd dat het swingende Honolulu als hoofdstad heeft. het is daar waar ons hoofdpersonage naar toe trekt om zijn liefdesverdriet te boven te komen. Peter Bretter is een luiwammes huismus die als componist van de populaire B-televisieshow Crime Scene: Scene Of The Crime (de knock off van CSI met een fantastisch foutieve William Baldwin) wat geld op de plank brengt. maar eigenlijk is het vooral zijn liefje Sarah Marshall die de grootverdiener is en van de mediabelangstelling kan genieten als het hoofdpersonage van Crime Scene. na vijf jaar vindt zij dat ze uit elkaar gegroeid zijn en trekt ze een streep onder de relatie om in allerlei standjes heil te zoeken bij de populaire popmuzikant Aldous Snow. Peter is er het hart van in, sluit zich volledig van de buitenwereld af om in pyama al huilend cornflakes te eten voor tearjerkersfilm en zijn verwoede pogingen om via one night stands over Sarah te geraken sluiten zich op sissers af. in de thuishaven Los Angeles doet alles hem aan Sarah denken en hij besluit dan maar wat vakantie te nemen in het zonnige Hawaï. maar bij het inchecken aan de hoteldesk slaat het noodlot alweer toe voor hem als blijkt dat Sarah met haar adonis in hetzelfde hotel blijkt te logeren. tussen de kleurrijke cocktails en surflessen op weed door probeert hij moedeloos alles in het werk te stellen om Sarah terug te winnen waar hij bij hotelreceptioniste Rachel op medelijden en begrip kan steunen. Forgetting Sarah Marshall is de nieuwste Judd Apatow productie die eigenhandig de zeemzoete romantische stroopkomedies opzij heeft gekatapulteerd sinds The 40 Year Old Virgin en zoals in Knocked Up en Superbad een meelijwekkende loser (het is alsof we in een spiegel kijken) naar voren schuiven die schaamteloos met enkele vunzige grappen mag uithalen maar enkel dienen als schil voor de onderliggende echte emoties met een realiteitsknipoog. deze keer laat Apatow Jason Segel (zijn vroeger Freaks And Geeks sitcom buddy) opdraven die trouwens het scenario heeft neergepend. Segel legde de lat voor zichzelf hoog, gebruik makend van zijn naakte zelve, maar kende duidelijk zijn eigen kunnen als een Steve Carell opvolger die van de ene gênante situatie naar de dijenkletsende andere stapt zonder te vervallen in een Epic Movie of Meet The Spartans niveau. de twee vergezellende dames zijn trouwens ook aangenaam verrassend. Kristen Bell als blonde Sarah Marshall en a-lo-ha Mila Kunis als zuiderse Rachel zijn een streling voor het oog en ondersteunen ook de laat maar waaien humor waarbij ze worden bijgestaan door Apatowgetrouwen Jonah Hill (als bloemshirt ober), Paul Rudd (als suffe surfleraar), Jack McBrayer (de seksontdekkende god) en Bill Hader (broerbemoeial). een grote fan van zijn vorige producties was ik niet maar met deze Forgetting Sarah Marshall, geregisseerd door Nicholas Stoller, begint Apatow’s typische loserhumor ook bij mij te werken. Sarah Marshall zal ik niet vergeten.
 
3,5/5
 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s