My Best Friend’s Girl


het komedie genre wordt al een tijdje beheerst door de Apatowproducties en deze verwezen zo American Pie en andere Van Wilder vehikels naar de vergetelijke achtergrond. een verlies toegeven is echter steeds moeilijk en zo blijven deze laatste moedeloze pogingen ondernemen om terug op te klimmen op de lachladder. met My Best Friend’s Girl, en neen dit is geen prequel op My Best Friend’s Wedding, zal dit absoluut niet mogelijk zijn. bij aanvang van de film wordt al snel duidelijk wat ons hoofdpersonage doet: eersteklas klootzak zijn. en hij verdient er effectief zijn boterham mee. wanneer een relatie op springen staat, waarbij dan vooral de vrouwelijke kant het hazenpad wil kiezen, kun je Tank ter hulp inroepen. hij gaat op date met je vriendin en gedraagt zich zo ergerlijk en boertig dat je vriendin in al haar verlegenheid tot de conclusie komt het eindelijk niet zo slecht te hebben met haar vorige vriend. alzo komt ze met vurige open armen terug naar jou gerend. en nu staat Tank voor zijn romantisch terroristisch meesterwerk: zijn kamergenoot Dustin is tot over zijn oren verliefd op zijn werkcollega Alexis en zij ziet in hem een aangename man om op diner te gaan of zo maar daar stopt het dan ook. wanneer Dustin in een vlaag van verbijstering haar ten huwelijk vraagt, knapt ze volledig af en komt ze tot het besef dat haar stoeipoesleven maar een saai gebeuren is en vooraleer zich te settelen, wil ze eerst nog zoveel mogelijk ervaring opdoen. en dan komt dus Tank, ingehuurd door Dustin om de meest vreselijke date met Alexis te hebben. maar Alexis heeft maar oog voor één ding: de koffer induiken, welke asshole er dan ook voor haar staat. is Tank wel een tank van een vent die zijn kamervriend nimmer zou bedriegen? eigenlijk komt het verhaal overeen met dat van Hitch maar dan in een antidatingversie. afgaande op de trailer zou dit voor grappige momenten gezorgd hebben maar helaas zijn het enkel tenenkrullend ergerlijke situaties waarbij de seksistische schunningtaal niet voor lachsalvo’s maar wel voor beschamende vertwijfeling van je aanwezigheid in de zaal zorgt. Dane Cook moet de klootzak spelen, wel hij slaagt daar van nature uit bijzonder goed in en het is onvergeeflijk dat hij op tonen van The Man Comes Around een ode wil brengen aan Johnny Cash. Kate Hudson denkt tegen haar stereotiepe rol in te acteren wat ze inderdaad vuilbekkend doet maar ze vergeet wel grappig te zijn. de enige die op de lachspieren werkt, is een hilarische Alec Baldwin die als overspelige vrouwenloper de Bob Crane quote ‘A day without sex is a  day wasted’ alle eer aandoet. regisseur Howard Deuth heeft prullen als The Replacements en The Whole Ten Yards op zijn palmares staan, wel hij heeft er een bevliegingsprul bij.
 
1,5/5
 
  
Categorieën: Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s