Sex Drive


de eigenlijke reden waarom ik My Best Friend’s Girl zag, was de grappige trailer. het bleek echter dat men daarin al het grappige had gestopt en de rest van een erbarmelijk belachelijk niveau was. een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen en daarom nam ik de trailer van Sex Drive alweer als reden om een hopelijk even grappige film te zien. neen, de titel deed hier niks ter zake. naast de florerende Apatowkomedies en de uitgemolken American Pie vehikels heb je ook nog een derde tienersekskomediegenre waarbij Sex Drive in thuis hoort en zo films als Road Trip, EuroTrip en Harold & Kumar Go To White Castle vergezeld: tieners ondernemen een lange trip, waarbij van alles misloopt, om op het einde ervan eindelijk eens van bil te kunnen gaan. dit keer overkomt het Ian. hij is achttien jaar, nog steeds maagd en dan ook sterk geplaagd door nachtelijke natte dromen en ochtenderecties. deze genante situaties vermijdend, zoekt hij zijn heil op het internet en aldra raakt hij aan de chat met een blonde borstige stoot, Miss Tasty. zijn testosteron raakt op hol wanneer ze hem pikante voorstellen doet. de verlegen realistische Ian fantaseert wel over wat zou kunnen gebeuren maar het is zijn beste vriend en vrouwenverslinder eerste klas Lance die hem overtuigt heel de weg van Chicago naar Knoxville af te leggen om eens bangelijk in de roos te kunnen schieten. onderweg dienen ze echter ook nog Ian’s beste vriendin Felicia mee te nemen wat het voor ons duo complex maakt. Ian heeft immers al lang een boontje voor Felicia dat zij niet beantwoordt aangezien zij het heeft voor Lance maar deze rijgt liever de vrouwelijke veroveringen aan elkaar. de maagdelijkheid knaagt echter bij Ian en hij moet en zal dan ook in Knoxville van bil gaan, alleen moeten ze er nog geraken want tijdens een acht uur durende trip in de flitsende 69 Pontiac GTO (gestolen van zijn opvliegende broer) kan er van alles gebeuren. Sex Drive is helemaal niet origineel want het tapt gewoon uit hetzelfde vaatje als de daarnet genoemde films maar het is dan de vraag hoe regisseur Sean Anders de seksgrappen aanpakt. bij aanvang enorm lollig. de genante natte droom situatie is een giller en Josh Zuckerman speelt een naturelle sekslooser die in gelijk welke situatie afgaat als een gieter. ook de road trip op zich bevat vunzig geinige scènes of tieneropwindende toestanden maar de Amishzijsprong was een misstap. vanaf dat moment treedt er meer routinegewenning op en worden situaties meer kunstmatig gecreëerd om er geforceerde grappen tussen te lappen. bovendien komt er ook de clichématige romantische toon bij kijken dat vriendschap en een liefdesrelatie belangrijker is dan nietszeggende seks. zoals dus eigen aan het genre is de bestemming van de rit vooral de moraal van de ware. maar kom, je neemt dat erbij, je weet eigenlijk op voorhand dat het zo zal uitdraaien. gelukkig heb je in Sex Drive, vooral als tiener of puber, tegen dan de sympathieke karakters in genoeg grappig genante situaties zitten toelachen waarbij toch nog maar eens blijkt dat seks de drijfveer vormt van iedere man.
 
2,5/5
 
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s