Role Models


neem de helft van de cast van The 40 Year Old Virgin (Paul Rudd, Jane Lynch en Elizabeth Banks), een derde van het Superbadtrio (Christopher Mintz-Plasse) en koning ergerlijk van de puberale humor (Sean William Scott) en je krijgt Role Models. Danny en Wheeler zijn pepdrankverkopers waarbij ze de ene school na de andere afgaan om jongeren het goedje aan te prijzen. Danny is het kotsbeu en wil zijn leven een andere invalshoek geven en in een impulsieve bui vraagt hij zijn lief Beth ten huwelijk. zij heeft echter genoeg van zijn cynisch depressief zwartkijkergedrag en maakt het uit. totaal over de rooie maakt Danny het al te bont op een school met als resultaat: 30 dagen gevangenis of 150 uur gemeenschapsdienst. Danny en Wheeler nemen het laatste en worden zo ingeschakeld als kinderoppas. Danny moet het doen met Augie, een fanatsyLARP (Life Action Role Playing) verslaafde, terwijl Wheeler opgezadeld zit met een egocentrische betweteretter. uiteraard ontbreekt het de vier aan enig enthousiasme en lopen kattenkwaadstreken uit de hand en op de rand van de gevangenisdreiging maar mettertijd groeit er een band en brengt vriendschap de beste betekenis van het leven naar boven. geen Apatow productie deze keer alhoewel het onmisbaar dat labelgevoel heeft maar in tegenstelling tot de originele producties houdt regisseur David Wain het beperkt tot 1,5 uur waardoor het moment van verveling niet aan bod komt en mijdt hij seksuele connotaties (enkele blote tetten niet te nagesproken) waardoor een puriteins gevoel niet kan bovendrijven. maar voor de rest behoudt hij wel dezelfde humortoon (Jane Lynch is wel een miscast) en zonder romantisch te doen, slaagt hij er zelfs in een feel good gevoel te creëren. Role Models is allesbehalve inventief maar weet goed om te gaan met de clichés die toebedeeld worden aan de juiste personages. dat moet je wel besluiten aangezien Rudd (met een goede ventimonoloog) en Scott (die zijn borstaantastelijkheid handhaaft) zelfs niet ergerlijk overkomen. films als Role Models krijg je ieder jaar meermaals op je bord waarbij slechts een minderheid smaakt; Role Models behoort tot de minderheid.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s