My Bloody Valentine 3D


vergis u niet. denk niet dat horrorhollywood plots origineel is geworden door geen 34ste keer Freddy Krueger, Chucky, Michael Myers of Jason Voorhees te laten opdraven want ook My Bloody Valentine is net zoals bijvoorbeeld recentelijk The Last House On The Left een remake. in de slasherperiode (begin jaren tachtig dus) volgden men ook in Canada de trend en ene Hongaar George Mihalka dook de mijnschachten in om een overlever van een mijnramp fuivende jongeren aan zijn pikhouweel te spietsen. de prent bevatte expliciete moordscènes maar brak niet door omdat men in My Bloody Valentine fors de hegcensuurschaar inzette. het goede nieuws van de remake is dat recentelijk Draculafilmer Patrick Lussier trouw blijft aan het echte origineel: de mijnschacht blijft de achtergrond en vooral de moordscènes zijn keineig. tien jaar geleden werd een klein mijnstadje in Pennsylvania op valentijnsdag opgeschrikt door de dolgedraaide mijnwerker Harry Warden die met zijn houweel enkele afstuderende jongeren weet af te slachten. talrijke slachtoffers later weet de politie hem dood te schieten en kan de rust terugkeren. de slachtpartij blijft wel als een schaduw over het stadje baden, zeker wanneer het valentijn is. Tom Hanniger heeft dan ook niet veel zin om lang rond te hangen in het stadje waar hij tien jaar eerder door die gebeurtenissen verdween. maar zijn vader is overleden en Tom moet bij de notaris om zijn erfstuk – de mijn – overhandigd te krijgen. niet lang na zijn komst echter starten er opnieuw gruwelijke moorden uitgevoerd door een gemaskerde mijnman met een hakhouweel die het vooral gemunt heeft op degene die Harry Warden tien jaar geleden niet kon doden. is de legende Harry Warden opnieuw springlevend, is het Tom die de psychopatische trekjes heeft overgenomen, of is er een andere overlevende van indertijd die roet in het rustleven komt brengen. alleszins, de nachtmerrie start opnieuw. My Bloody Valentine vertoont alle goeie eigenschappen die een slasherfilm moet hebben. knullige acteerprestaties dat het jonge geweld compenseert met functioneel bloot en vooral heftige bloedovergoten moordscènes waarbij de gruwel spectaculair maar ook grenzelijk grappig is. hou de motelscène maar eens in de gaten: eerst vliegen de ass en titties in het rond, daarna de houweel en vervolgens het bloed. njam njam. uiteraard is het verhaal volgens het slasherstramien en zul je snel weten hoe de houweel aan de steel zit maar iedere moordscène is fascinerend, bloederig, in spanning opbouwend (de ode aan Fulci is krachtig) en kent sterke climaxen zodat je dat er met de glimlach bij neemt. bij een slasherfilm is het immers gewoon de bedoeling de acteurs één voor één het loodje te laten leggen. het is zelfs een eer en de acteurs stralen dat naast hun overacting bij de bloederige scènes goedgemutst uit. en bovendien, dit alles is in 3D wat voor mij voor het eerst echt een belevenis was. je kunt bij wijze van spreke zelf de houweel vastnemen en je moordlusten botvieren, je kunt mede in de angstige ogen peuteren of in decolletétopjes loeren. My Bloody Valentine is de verrassende horrorhit die iedere slasherfan zal omarmen. was iedere valentine maar een bloody valentine.
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s