Les Herbes Folles


en dit blijkt dan een speciale juryprijs gewonnen te hebben in Cannes. vermoedelijk hebben ze daar wat teveel gek gras gesmoord want Les Herbes Folles brengt je in een slechte trip. Marguerite Muir is een tandartse die verzot is op schoenen. na één van haar blitse aankopen wordt ze geportefeuillejackt. de eerlijke vinder is Georges Palet die ze in het dagdagelijkse leven niet elke minuut alle vijf op een rijtje heeft. hij heeft een lieflijke vrouw en twee kinderen maar geraakt toch in de ban van de foto van Marguerite. na lang twijfelen om haar al dan niet op te bellen, laar hij haar toch met rust en brengt hij de portefeuille naar de politie. Marguerite is echter zeer opgelucht en telefoneert even naar haar vindersheld. Georges vat het echter nogal gedementeerd verliefd op en begint haar te stalken met brieven, telefoontjes en zelfs de banden van de auto kapot te steken waarmee zijn leefwereld naast de realiteit loopt. Marguerite is er niet mee gediend, gaat naar de politie maar raakt dan toch geïntrigeerd in deze grijze vijftiger waarmee ze de passie voor het vliegen deelt. maar gaat de passie over tot romance? waarbij trouwens de vrouw van Georges niet al teveel moeite doet om dat te beletten. regisseur Alain Resnais is intussen 86 jaar en ofwel is het Alzheimer ofwel dementie dat hem vooruitstuwt. ofwel moet jezelf serieus aan de LSD gezeten hebben om dit zuurzoete vehikel te volgen en te kunnen appreciëren. niets houdt stuk in het scenario, de personages lopen er als halve garekippen rond en je krijgt er een soundtrack cadeau van Mark Snow die bijna integraal overgenomen is uit Emmanuelle (ik dacht nummer drie en natuurlijk ken ik die alleen maar van horen zien). als er gradaties bestaan is in de flora, dan behoort Les Herbes Folles tot de onkruiddistels.
 
0/5
 
 
Categorieën: Film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s