Ajami


"er zijn twee oplossingen voor het Midden-Oosten. je hebt de shakespeariaanse oplossing en de tsechoviaanse. bij Shakespeare is op het einde iedereen dood, en vervolgens daalt Gerechtigheid uit de hemel neer. bij Tsjechov is op het einde iedereen gefrustreerd en ontevreden, maar iedereen leeft nog. ik ben voor Tsjechov." _ Amos Oz
 
7 jaar heeft men er over gedaan om deze bijna uitsluitend geïmproviseerde film te maken die met verschillende maar toch in elkaar verweven verhaallijnen de moeilijke situatie tussen Israël en Palestina van op het dagelijkse harde straatleven aankaart. de combinatie van misdaad en politiek-sociologische ideologie werd door de jongerenjury op het filmfestival als laureaat verkozen.
 
3/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s