Robin Hood


"als de boog niet gespannen wordt, is de koord zeer moe." _ Marcel Wauters
 
eigenlijk zou de film Robin Longstride moeten heten want Ridley Scott vertelt het verhaal hoe Longstride Hood werd. gedurfde invalshoek die de regisseur met knappe beelden en decors omlijst. ook Russel Crowe acteert zoals we hem op zijn best kennen maar het duo evenaart niet het niveau van Gladiator. je wordt enerzijds wel meegezogen in de armoedige dorpen- en bossentijd, inclusief fluitmuziek en gerstendrank en anderzijds in het leger van Koning Leeuwenhart, inclusief harnassen en pijlenregens maar je hebt het gevoel dat beide verhaallijnen door meerdere makers in elkaar geknutseld zijn. Scott en Crowe leveren geen slecht werk maar ze hebben al beter gedaan.
 
2,5/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s