Law Abiding Citizen


"gerechtigheid: wraak op zijn zondags." _ Stéphen Hecquet
 
net zoals in The Punisher, Death Sentence, Edge Of Darkness wordt een man geconfronteerd met het uitmoorden van zijn gezin. Clyde Shelton ziet de daders wel voor het gerecht verschijnen maar merkt dat procedurefouten en -regels voorrang krijgen op emotionele gerechtigheid. 10 jaar lang smeedt hij een ingenieus plan om het systeem te doen wankelen. advocaat Nick Rice kraakt harde noten want Shelton verkiest geenszins een vreedzame wraakwijze. startpunt is niet origineel, uitwerking wel alhoewel ik mij kan inbeelden dat het wrede geweld in functie van rechtzaamheid niet door iedereen geapprecieerd zal worden. ach, Gerard Butler maakt het acceptabel.
 
3/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s