Inception


"droom verder! niets is waarachtiger dan de illusie!" _ Oliver Wendell Holmes
 
critici leerde hem kennen met Memento, de doorbraak voor het grote publiek bleef met Insomnia en The Prestige wat hangen maar met The Dark Knight schoot Christopher Nolan recht in de roos. met Inception komt er simpelweg de bevestiging van zijn supertalent. cast (inclusief DiCaprio die na Shutter Island in de twee beste films van 2010 acteert) is dik in orde maar het is de combinatie van de sublieme regie (de gedetailleerd vertraagde beelden in combinatie met explosieve motion doen je mond open gaaien), ijzersterk scenario (tegelijk puzzelintelligent maar blijvend begrijpend over een meesterdief in dromen die opdracht krijgt van een machtige industrieel een droom te creëren en in te planten bij zijn bedrijfsconcurrent) en de donkere onheilspellende muziek van Hans Zimmer (de bulldozergongs grollen tot in je maag) die van Inception een meesterwerk maken. de film overmeestert de droom, maak me alsjeblieft niet wakker en laat me nog wat nagenieten.
 
4,5/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s