The Last Airbender


“de enige vorm van gebakken lucht die je wel serieus moet nemen, is smog.” _ Arie Vuyk
omdat hij zijn eigen steeds verder gezochte mysteries niet meer kan begrijpen of toch niet meer aan het publiek verkocht krijgt, zoekt M. Night Shyamalan zijn gading in de commerciële goed betaalde verfilmingen. als uitgangspunt heeft hij de Nickelodeon productie Avatar: The Last Airbender gekozen (om gekende blockbusterredenen diende Avatar uit de titel gehaald) en heeft hij het niveau nog ver onder dat van de huidige MTV-generatie gebracht, zeg maar op niveau Studio 100. als volwassene moeten kijken naar houterige pompbakdialogen die zeep spuwen met een te hoge pH-waarde is niet overdreven, acteurs menen ofwel een echte heldenrol dan wel heroïsche slechterik te spelen maar zouden nog eens niet in het jeugdtheater van uw parochiezaal aan de slag kunnen en het verhaal over een jongetje die met zijn superkrachten (dit is met yoga-oefeningen vuur, water, aarde en lucht bespelen) de aparte elementstammen kan herenigen tegenover de kwaadaardige vuurtongen is als met je hoofd in de wc-pot hangen maar toch niet kunnen kotsen. maar o wee, het Amerikaanse publiek gaf de film een kans en sequels zullen niet uitblijven. moge we onze laatste zucht dan al geslagen hebben.
1/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s