Splice


"een van de grote tragedies van de wetenschap is de moord op schitterende hypothesen, gepleegd door verschrikkelijke feiten." _ Thomas Henry Huxley
 
Splice is niet je ordinaire slice en dice horrorfilm. met Vincenzo Natali aan het roer (o.a. Cube en Cypher) kan je immers enig vervreemdend cultvoer verwachten. Adrien Brody en Sarah Polley (ook twee acteurs die niet noodzakelijkerwijs een voorspellend acteerpad kiezen) zijn twee topwetenschappers die al goochelend met DNA-strengs en enzymverbindingen dierlijke wezens gecreëerd hebben die het potentieel hebben talrijke medische kwalen te genezen. hun ijzige bazin wil enkel het geïsoleerde gen om de farmaceutische markt op te kunnen, de twee wetenschappers willen hun morele grenzen verleggen en combineren in het geheim de resultaten met menselijk DNA. het resultaat brengt een grote verantwoordelijkheid mee welke zowel de wetenschappelijke als hun emotionele relaties op het spel zet. concept van Natali – doembeeld van genmanipulatie – had een zelfde effect kunnen hebben als The Fly maar zijn inhoudelijke uitwerking laat de wensen te over. het gecreëerde wezen is kinderlijk, ergerlijk, zeg maar moeilijk om uit te staan en net dat staan in het middelpunt van de film. ook de relationele kronkels met het wezen doet de wenkbrauwen fronsen of zelfs kijkers de zaal verlaten. zij hebben het moordlustende einde niet meer gezien wat trouwens niet aansluit met het voorafgaandelijke science gen fiction verhaal. Splice is bijzonder, bizar maar niet in positieve zin.
 
2/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s