The Fourth Kind


"waarschijnlijk is er geen leven op andere planeten omdat hun geleerden een ietsje meer gevorderd zijn dan de onze." _ Brickman
 
ik had geen benul waarover de film ging gaan en uit objectiviteit kan ik zeggen dat de aanpak origineel en geloofwaardig is en de inhoud bullshit en ongeloofwaardig is. Milla Jovovich zegt je bij aanvang dat ze de psychiater Abigail Tyler zal vertolken in waarheidsgetrouwe gebeurtenissen en waarbij als versterkend karakter reëel videomateriaal gebruikt wordt van de hypnosesessies van de psychiater. vaak gebeurt dit met doorlopende splitscreens met enerzijds de echte Dr. Tyler en haar hypnosepatiënten die mysterieuze zaken meemaken in hun slaap en anderzijds het karakter van Jovovich die de scènes naspeelt. wanneer het richting ontvoeringen door buitenaards leven gaat, keerde wel mijn maag maar omdat de makers het net zoals The Blair Witch Project en Paranormal Activity presenteren alsof de beelden het reële leven weerspiegelden (met o.a. verhalen over FBI-bezoeken), zag ik in de zaal enkele believers wel met open mond en wijde ogen het scherm aanstaren. zij waren er duidelijk mee weg terwijl ik nog steeds twijfelde of dit nu allemaal echt of niet echt was. laat ons zeggen dat, zoals de makers tevens meedelen, je zelf mag beslissen wat je er van gelooft (cf. eerste zin). de believers zullen allemaal rechtstreeks naar het afgelegen Nome in Alaska vliegen (waar het verhaal zich afspeelt), de non believers zullen UFO’s blijven bestempelen als boomerangfrisbees die the first kind nog niet waardig zijn en enkel moeten nageven dat de film behoorlijk in elkaar gebokst is. wat ook een verdienste is.
 
2,5/5
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s