Salt


"spionage is het tweede oudste beroep ter wereld en het is even eerzaam als het eerste." Michael J. Barrett
 
een vermakelijk programma Top Gear. ik herinner me Jeremy Clarkson daarin zeggen over de Alfa Romero Brera: “Think of it as Angelina Jolie. You’ve heard she’s mad and eats nothing but wallpaper paste. But you would, wouldn’t you?” u hebt meteen de enige reden om naar Salt te gaan kijken. voor het scenario moet je het niet doen. je hebt goede en je hebt slechte spionnen en laten we hierbij even terugkeren naar de Koude Oorlog, je hebt Amerikanen en je hebt Russen en deze laatsten willen diep infiltreren in de hoogste Amerikaanse echelons (zie hier mijn dubbele bodem instincter: echelon betekent tevens een wereldwijd spionage netwerk dat is ontwikkeld door de Verenigde Staten en Groot Brittannië om terrorisme te voorkomen; over deze recensie wordt echt diep nagedacht) om de grootste natieheerser te zijn. neen, zo’n verhaal zijn we nog niet tegen gekomen. voor de actie moet je het niet doen want haast iedere spectaculaire scène doet aan andere spionageactiefilms terugdenken (zoals The Bourne Identity en Mission: Impossible), enkel werden ze daarin beter uitgewerkt. voor de personages moet je het niet doen want deze zijn hol (alhoewel ik Liev Schreiber blijf respecteren als gewaardeerd acteur maar hij krijgt helaas meer dan eens verkeerde rollen) en het enige wat ze doen is achter elkaar aan hollen. het centrale karakter daarin echter is Angelina Jolie en meisjes, dames, vrouwen als je vriendje, heer of man per se deze film wil zien, is het enkel om mevrouw Pitt in actie te zien. dus dump hem of geef hem een tube lijm om op te kauwen.
 
2/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s