The Sorcerer’s Apprentice


"je beloont een leraar slecht als je maar altijd zijn leerling blijft." _ Friedrich Nietzsche
 
blockbusterproducer Jerry Bruckheimer, entertainmentregisseur Jon Turteltaub en veelacteur Nicolas Cage slagen na het National Treasure duopack opnieuw de handen in elkaar en leveren het te mogen verwachten resultaat van een avontuur dat open staat voor gans het gezin. blijkbaar had Merlijn de tovenaar drie nazaten, Balthazar, Veronica en Horvath die de magiekneepjes van het vak van de grijze wijzerd leerden. de eerste twee werden geliefden, de derde de jaloerse bok die dan maar samen met opperheks Morgana een aanslag plegen op het leven van Merlijn. ze slagen er in maar Balthazar weet hen in Matroesjkapoppetjes gevangen te nemen (echt waar). enig nadeel: ook Veronica zit mee opgesloten. enige mogelijkheid om zijn geliefde terug te zien en de boze geesten in het gareel van Morgana en Horvath te verslaan is de Eerste Merlijniaan te vinden. na ettelijke eeuwen, in onze jaartelling botst Balthazar op slungel Dave. hij blijkt de uitverkorene te zijn alhoewel hij zelf meer aandacht heeft voor zijn liefje. Jay Baruchel als nerdtovenaar Dave is twijfelachtig overtuigend en de prent moet het duidelijk hebben van de fijne combinatie good guy Cage (die dit jaar daarmee zijn derde rol aflevert na The Bad Lieutenant en Kick Ass) en bad guy Alfred Molina . Dave’s liefje Teresa Palmer is niet zo slecht maar qua uitstraling kan ze niet tippen aan Monica Bellucci die echter te weinig voorkomt in het spel. de tovenaarseffecten zijn speels maar dik in orde (inclusief de vette knipogen naar Walt Disney’s Fantasia) en Turteltaub houdt er onophoudelijk de vaart in. het mocht alleszins in uitwerking veel donkerder en grimmiger geweest zijn maar dan was de film niet toegankelijk genoeg voor het ganse gezin en dat heeft money man Bruckheimer niet graag. niettemin, fijn entertainment in de stijl of voor de liefhebbers van Cirque Du Freak.
 
3/5
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s