The Expendables


"het lichaam is een degelijk onderstel om je geest te dragen." _ Sylvester Stallone
 
ik ben opgegroeid in het tijdperk van niet te versmaden leeghoofdige actiefilms waarvan de plot beperkt was tot slechterik doet slechte dingen en de gespierde goederik, na een eerste maal het onderspit te moeten delven, goede dingen doet en de slechterik via knallende explosieven of uppercuttende boksslagen weet te verslaan en er met een langharig krullende balkonbabe vandoor gaat. ik was er zot van. en de toenmalige actiesterren waren nog echte helden die met hun machospierbundelkast bombastische posters sierden waarbij je als tiener voor het slapen gaan als bad ass kijkende wereldredder wegmijmerde. Arnold – The Terminator – Schwarzenegger, Bruce – John McClane – Willis en Sylvester – Rambo – Stallone stonden op het toppunt van hun roem. hun korte reünie in The Expendables is onbetaalbare nostalgie dat je ademinhoudend met het haar rechtkomend aangaapt. fantastisch. de film op zich laat zich exact bekijken als een testosteronbom vanuit de jaren tachtig. het verhaal doet er niet toe (een stel ex militaire huurlingen die eilandbewoners van een dictatorregime redden) waarin de oerdomme dialogen zich opstapelen uitgesproken in sterk twijfelachtige acteerprestaties en filmisch is het al helemaal niet stilistisch. het gaat hem wel om de naturelle granaatontploffingen, onophoudelijke kogelregens en rake vuistslagen. The Expendables is genieten van Stallone, Schwarzenegger, Willis, Dolph Lundgren, Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke en bad guy Eric Roberts. volgende keer graag ook Steven Seagal, Jean-Claude Van Damme, Danny Trejo, Brian Thompson, Chuck Norris, hedendaagser geweld Vin Diesel en The Rock en als bad guy Robert Davi. ik haal mijn haarband boven, huhh!
 
3/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s