Going The Distance


"je hoeft niet bang te zijn ver van elkaar te toeven, als je nooit werkelijk gescheiden kunt worden." _ Simone de Beauvoir
 
in de hollywoodhoek van de boekskes geven de roddels naar waarheid aan dat Justin Long en Drew Barrymore een stel vormen. aan en af dat is, sinds 2008. misschien dat een filmrelatie hun band kan aanscherpen? ze doen alleszins een poging maar regelmatig voelt de chemie tussen het koppel recht evenredig aan met de letterlijke afstand tussen de filmgeliefden. hij werkt voor een platenlabel in San Francisco, woont samen met een deuropenlatend silent bob type zonder dat deze zwijgt en brengt zijn vrije tijd door in bars met bieren zonder schuim die mild vernederende karaokeavonden houden. zij woont bij haar zus in New York maar is voor de vakantie stagiair bij een krantenmaatschappij in San Francisco, gaat uit met een vriendin die schoolverlaters opvrijt en brengt haar vrije tijd door in bars met bieren zonder schuim die mild vernederende karaokeavonden houden. daar ontmoeten ze elkaar en het klikt meteen van boem boem patat. de volledige zomer zijn ze onafscheidelijk maar eens de wegen ver uit elkaar scheiden blijkt een sms-relatie toch niet bevredigend te zijn. het einde is voorspelbaar dus je raadt al hoe het afloopt en helaas loopt het pad naar dat einde te clichématig – in het begin rozengeur en manenschijn, lol tappen, traantje wegpikken bij afscheid, verwoed pogingen doen om relatie te onderhouden vanop afstand, ruzie omdat de één niet wil of kan verhuizen, enz – terwijl de aanvang van de film wist uit te pakken met enkele grappige situaties (wanneer Long en Barrymore als geilaards nietsvermoedend het huis binnenstormen ten oge van de man van haar zus, de aftrekdialoog aan een zebrapad ter ore van een oma met wandelhulpstuk, of de verbetenheid koppigheid van een zonnebruincentrum zijn momenten die een lachbui opleveren). op dat moment had je nog het aangename gevoel dat dit richting 500 Days Of Summer kon gaan maar regisseuse Nanette Burstein kiest halverwege voor veiligheid waardoor de kijker steeds meer afstand neemt van de film.
 
2,5/5
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s