The Disappearance Of Alice Creed


"iedere gevangene heeft het recht te ontsnappen." _ Jeanne D’Arc
 
3 personages, daarmee moet je het doen in deze film. twee ontvoerders en één jongedame die ontvoerd wordt. Vic en Danny hebben elkaar ontmoet in de gevangenis waar ze een plan tot in de puntjes gesmeed hebben dat hen tonnen losgeld moet opleveren. Vic is de gedisciplineerde professional, brein achter de actie en geconcentreerd bij elke zet die hij doet. Danny is meer de losbol die met de voetjes op de grond gehouden moet worden maar zich ook moet weerhouden om met het slachtoffer mee te leven. Alice is een rijkeluisdochter die op het eerste gezicht perfect gescout is als ontvoeringsvoeder maar niet altijd een katje zonder geselaanpak blijkt te zijn. de afloop laat zich niet snel raden en pas met het laatste shot ga je de titel ten gronde door hebben. de aanpak van regisseur J. Blakeson – die zijn film in hoogsteigen persoon kwam voorstellen op het Filmfestival Oostende – is veeleer sober met een beperkt aantal settings (bestelwagen, appartement en bos) maar weet zijn scenario met veel (toneel)elegantie daar naarheen te brengen met diverse plottwists, twijfelachtige relatiekronkels en een succesontvoering (de eerste tien zwijgzame filmminuten zijn fantastisch) die lineair missers opstapelt. bovendien acteren Eddie Marsan, Martin Compston en Gemma Arterton als een intrigerend trio die elk iets te verbergen hebben. The Disappearance Of Alice Creed kon reeds op veel bijval rekenen in de Engelstalige filmgebieden die hem omschreven als de meest intelligente kidnapthriller van de jongste jaren. alhoewel de kritieken in andere gebieden daar niet éénsgezind over zijn (intelligent wordt twijfelachtig met bizarre plotkronkels) waag ik mij op Brits grondgebied en zou ik ook wel Gemma Arterton willen ontvoeren.
 
3,5/5
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s