You Will Meet A Tall Dark Stranger


“relaties moet je vergelijken met haaien. ze moeten steeds voorwaarts bewegen, of ze gaan dood.” _ Woody Allen

je typische Woody Allen film over disfunctionele relaties, de verleiding om naast de pot te pissen om dan te moeten vast stellen dat het allemaal niet zo slecht was, maar dan is het te laat. Alfie (Anthony Hopkins) beleeft een bejaarde midlifecrisis, scheidt na 40 jaar huwelijk van zijn vrouw Helena (Gemma Jones) en papt aan met een half zo jong hoertje. Helena probeert deze breuk te verwerken via whiskey, een waarzegster en vele bezoekjes aan haar dochter Sally (Naomi Watts). zij wil doodgraag een eigen kunstgalerij maar heeft er het geld niet voor omdat haar man Roy (Josh Brolin) na vele jaren doelloos op zoek is naar een tweede succesvolle roman. misschien dat een muze (de bloedmooie Freida Pinto) raad brengt. indien dit het geval is, wil Sally het wel eens proberen bij haar huidige baas (Antonio Banderas).

zo krijg je een pak buitenechtelijke relaties. allemaal leuk gebracht met die typische nerveus neurotische ondertoon en gedragen door allemaal uitstekende acteurs. enkel had Allen na 90 minuten film totaal geen idee hoe hij de film moest eindigen (of hij had er de centen niet meer voor) en blijft elke relatie onbeantwoord hoe deze afloopt. dat werkt als een hamer op de kop. Woody’s nieuwe is luchtig, amusant, je gaat op in het gezellig stadsstraatdecor maar met het doelloze einde loopt You Will Meet A Tall Dark Stranger af op een sisser. een middelmatige Allen

2,5/5

dit mag dan al zijn 45ste film zijn, Woody Allen is/was ook een begenadigd stand up comedian:

‘My Marriage’

‘Second Marriage’

mijn favoriet: ‘Oral Contraception’

tevens knoopte hij aan zijn stand up cartoons. dat zag er bijvoorbeeld zo uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s