Fair Game


“de leugen regeert.” _ Koningin Beatrix

Valerie Plame schreef het boek Fair Game, haar man Joseph Wilson schreef het boek The Politics Of Truth: A Diplomat’s Memoir: Inside the Lies that Led to War and Betrayed My Wife’s CIA Identity.

 

via handige Bushmontagestukjes situeren we ons in de nasleep van 9/11 en aan de start van the war on terror. Valerie Plame (Naomi Watts) krijgt binnen de CIA de taak om de gigantische koop van aluminiumbuizen door Irak te onderzoeken. bizar? niet als je weet dat de buizen yellowcake uranium zou bevatten, een ingrediënt dat nodig is om nucleaire wapens te maken. op haar advies gaat haar man Joe Wilson (Sean Penn) naar Niger om de koop te onderzoeken. hij komt tot de conclusie dat 500 ton buizen (zet de transporterende camions eens achter elkaar) nooit op een geheime manier van Niger tot Irak zijn gegaan, dat we geen schrik hoeven te hebben van massavernietigingswapens. Bush zijn regering doet toch halsstarrig verder en wanneer Wilson een stukje over deze leugens schrijft in The New York Times laat de CIA zijn tanden zien: zij gooien het geheime leven van hun agente zomaar te grabbelen voor de pers waardoor het echtpaar boze Bush fanatiekelingen achter hen krijgt.

het gegeven is omwille van de waar gebeurde gegevens interessant maar toch kun je je niet van het gevoel ontdoen van ‘ja Bush en zijn regering heeft de ballen uit hun lijf gelogen maar kunnen we nu alsjeblieft verder gaan.’ spijtig, maar zo is het. Doug Liman zet zijn blunder van Jumper recht, keert terug naar de voor hem van kindsbeen af fascinerende leefwereld van spionnen (zie ook The Bourne Identity en Mr. & Mrs. Smith) maar doordat hij niet de actie op zoekt (zoals bvb Green Zone, The Kingdom, Body Of Lies) en eerder het langs de politieke zijlijn bekijkt (genre The Interpreter, ook met Sean Penn) waarvan we weten dat het potje stinkt maar het dekseltje onkreukbaar dicht blijft, kan hij de middelmaat niet overstijgen. het politieke schandaal van Fair Game, omgedoopt tot Plamegate, is geen Watergate.

2,5/5

klinkt Fair Game als film je bekend in de oren? topmodel Cindy Crawford waagde zich in een trein aan de ondertussen beroemd knullige liefdesscène met William Baldwin (in de top vijfitg van worst sex scenes in cinema staat hij op plaats 39). en toch vonden we het goed! hierbij de trailer van die andere Fair Game.

wil je de scène nog eens opnieuw beleven, ga naar: http://www.videotr.com/cindy-crawford-and-william-baldwin-fair-game-y.html en je tenen beginnen al te krullen bij de potsierlijke muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s