Cyrus


“haat schaadt. nijd scheidt.” _ Reinoud Loman

Cyrus de Grote, stichter van het Perzische rijk, daar gaat de film in de verste verste niet over maar ik wou wel even mijn trivial historie pursuit kennis etaleren. John (karakteracteur John C. Reilly) zit zeven jaar na zijn scheiding zich nog steeds te wentelen in een eenzame spiraal van depressiviteit. totdat zijn ex-vrouw (karakteractrice Catherine Keener), die op hertrouwen staat, hem meeneemt naar een feestje, hij verticaal pardoes stuit op Molly (omgeschoold karakteractrice Marisa Tomei die, nog een trivial weetje, haar filmcarrière startte met een cameorolletje in de onvolprezen cultfilm The Toxic Avenger) en horizontaal haar beter leert kennen. hij ziet terug licht in het leven, totdat hij haar excentrieke zoon (de allesbehalve karakteracteur Jonah Hill) leert kennen. er is meer dan één oedipusvijs los bij Cyrus en hij maakt zich tot doel indringer John uit het leven van Molly te bannen.

Cyrus is een eigenaardig indiefilmpje dat niet goed weet welke kant op te gaan, noch met de relaties (triangles zijn nergens goed voor, zeker als de derde partij het kind is van één van de andere twee partijen), noch met de gevoelens (absurd apatisch of potsierlijk passioneel), noch met het genre van de film (moet men het oppervlakkig machtspelletje uitspelen als thriller of komedie). bovendien hanteren de gebroeders Duplass (Jay en Mark) hun camera misplaatst met het overbodig in- en uitzoomen en de vele troebele beelden (uitvoerend producenten, de gebroeders Ridley en Tony Scott hebben geen goed oogje in het zeil gehouden). bijna hou je er een troebele geest aan over.

2/5

John C. Reilly doet Nat King Cole en rapt daarna op een goedkope beat van Jonah Hill:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s