The Other Guys


“wie door anderen gevolgd wil worden, moet zijn sporen achterlaten.” Ruth Zwijgers

Mel Gibson en Danny Glover, Will Smith en Martin Lawrence, Kurt Russell en Sylvester Stallone, Nick Nolte en Eddie Murphy, de buddy cops zijn te talrijk om op te sommen. u kent ze wel, deze superflikken maken de straten onveilig om ze veilig te maken, ieder geweerschot klinkt als een orgasme, spuien de ene dirty oneliner na de andere, hun badge torst rond hun brede borst en hebben lak aan papierwerk. enter Danson (Dwayne Johnson) en Highsmith (Samuel L. Jackson), de stoere en actiegerichte agenten die pronken in New York City maar een beetje teveel in hun rol inleven en in volle actie om het leven komen (één van de meest geinige scènes van dit jaar: “aim for the bushes!” op de tonen van My Hero van The Foo Fighters). tijd voor een ander duo om op te staan, tijd voor the other guys.

Terry Hoitz (Mark Whalberg) ziet dit alvast zitten. nadat hij bij moordzaken een blunder beging, kwijnt hij weg op zijn bureau en vindt hij het tijd om zijn pauw uit te laten vliegen. zijn partner Allen Gamble (Will Ferrell) is als grijze politieboekhouder echter net het tegenovergestelde. het onderlinge gekibbel leidt dan ook van de ene flater (“it looks Scarface sneezed on your car” weerklinkt als ze recht in een crime drug scene rijden) naar de andere blunder tot ergernis van hun kapitein (Michael Keaton die de TLC hits onwetend weet te quoteren). Allen is evenwel een grote fraudezaak op het spoor gekomen en als hij zijn wilde haren uit het verleden als pooier terug gevonden heeft, trekt hij, met zijn oerdegelijk stalen ros van een Toyota – tampon op wielen – Prius en op muziek van godbetert The Little River Band, ten strijde tegen miljardairsmakelaar David Ershon (Steve Coogan) die zelf last heeft van enkele Tsjetsjeense en Nigeriaanse investeerders.

naast wat kortfilms en video’s is dit de vierde langspeelfilm van Adam McKay. eerder bracht hij ons Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy, Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby en Step Brothers. jawel, allemaal komedies met Will Ferrell zodat je een goed beeld hebt van welke dosis humor je mag verwachten. de permanentkrullenbol is wel in vorm en je kunt ook niet beweren dat de samenwerking met Marky Mark saai is maar helaas voor hen stelen Dwayne Johnson en Samuel L. Jackson in het begin van de film op een actieachtervolgingsparodiërende stijl gekruid met stoere quotes en machozonnebrillen de show. daarna vervalt The Other Guys in een voorspelbare actiekomedie waar enkele rake grappen het onderspit moeten delven tegenover banale dialogen en belachelijke situaties (spijtig genoeg bevindt de bloedmooie Eva Mendes zich telkens bij de laatste). wel moet ik toegeven dat de rotatieview in de bar die stilstaande verschillende scènes weergeeft van de dronken Whalberg en Ferrell op de tonen van Imma Be van The Black Eyed Peas oogstrelend is. The Other Guys is helemaal geen Hot Fuzz maar als je voldoende hebt aan de bizar geforceerde boekhoudingshumor van Will Ferrell zul je je af en toe kunnen amuseren.

2,5/5

Adam McKay en Will Ferrell richtten eind 2006 een videowebsite op. Funny Or Die geeft je comedy met bekende namen. bvb Judd Apatow, Jerry Seinfeld, Daniel Radcliffe en onlangs Eva Mendes met haar SEX TAPE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s