Baciami Ancora


“als liefde een werkwoord is, dan is kussen een hulpwerkwoord.” _ Johan Vermote

u hebt L’Ultimo Bacio (The Last Kiss die publiekswinnaar was op het Sundancefilmfestival in 2002) niet gezien; geen probleem, deze vervolgfilm laat zich ook zonder die voorkennis leuk bekijken. dezelfde Italiaanse cast is gegroeid naar hun middelbare leeftijd en ondervinden dat liefde en leven geen rozengeur en manenschijn is. Carlo (Stefano Accorsi) en Giulia (Vittoria Puccini) zijn door hun beider scheefpoeperij uit elkaar maar hun huidige partner is enkel een schim van wat de één voor de andere kan zijn welke versterkt wordt door hun dochterje Sveva. Marco (Pierfrancesco Favino) en Veronica (Daniela Piazza) kampen met een onvervulde kinderwens wat zwaar doorweegt op hun relatie. daarnaast is er ook nog Adriano (Giorgio Pasotti) die na jaren gevangenis voor drugssmokkel zijn leven wil hervatten maar stuit op verzet bij zijn ex-vrouw Livia (Sabrina Impacciatore) en zoontje die een surrogaatvader gevonden hebben in Paolo (Claudio Santamaria), de depressieve loser van de groep. laatste lid van de vriendengroep is Alberto (Marco Cocci), de flierefluiter die zijn vrijheid in het leven niet wil inruilen voor het saaie vaste stramien van het leven dat toch enkel maar relationele problemen brengt.

het mag dan typisch zijn aan de Italiaanse cinema, toch kunnen ze als geen ander de problemen in de liefde, de passionele verleidingen, de amoureuze relaties met een adder onder het gras zo levendig op het witte doek brengen. Baciami Ancora (kus me nog een keer) straalt vurigheid uit, is temperamentvol maar ook voor een deel weemoedig. liefde kan onweerstaanbare romantiek zijn maar ook destructieve passie, de perfecte zwierige mix van regisseur Gabriele Muccino en een sterke Italiaanse cast.

3,5/5

 

Jovanotti schreef de titelsong en ik zweer het je, na het horen ervan zit je de titel nog dagenlang na te zingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s