The Kids Are All Right


“mocht ik een rekening hebben op de spermabank, ik zou in het rood staan.” _ Frédéric Dard

Nic (Annette Bening) en Jules (Julianne Moore) zijn een lesbisch moederkoppel, je weet wel supergevoelig, rekening houdend met eenieders emotie en openstaand voor het bespreken van allerhande problemen. totdat hun twee kinderen (opkomend talenten Mia Wasikowska en Josh Hutcherson) op zoek gaan naar hun spermadonor en Paul (Mark Ruffalo) komt binnengewandeld in hun lesbische routinewereld. de kids vinden hem wel cool maar bij de moeders wringt er een schoentje. Nic is een perfectionist en kan niet aanvaarden dat Paul zich onbewust moeit met de opvoeding terwijl Jules zich seksueel tot Paul aangetrokken voelt: de kinderen zijn all right maar de lesbische moeders duidelijk niet. regisseuse Lisa Cholodenko voelt zich op duidelijk vertrouwd terrein aangezien ze zelf met haar lesbische partner twee kinderen heeft afkomstig van een anonieme spermadonor.

The Kids Are All Right, welke perfect getimed in de zalen komt want net nu geven de Belgische fertiliteitscentra aan dat er een tekort aan donorsperma is, is een onderhoudend familiefilmpje met enkele leuke kwinkslagen (Julianne Moore die na het geheime rollebollen in ongemakkelijke situaties belandt met haar anderstalige en wat rare tuinman)die gedragen wordt door goede acteerprestaties (Annette Bening is minder geforceerd en minder irritant dan gewoonlijk en brengt zelfs een impressie ten berde van Joni Mitchell, Mark Ruffalo is de vrijelijke levensgenieter die onbevangen maar wat onhandig de lesbowereld induikt en Julianne Moore kan na mislukte relationele filmpogingen (Savage Grace, Chloe) eindelijk alle remmen losgooien).

3/5

de titel van de film is gebaseerd op de song The Kids Are Alright van The Who:

Een gedachte over “The Kids Are All Right

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s