Pulsar


“de computer een bedreiging? ja, we zullen op zijn tellen moeten passen.” _ Eric Van Der Steen

ik herinner mij in de film de uitspraak dat de mens drie uitvindingen niet had mogen doen: de atoombom, gsm en computer. geheel mee akkoord want dan was deze film er ook niet gekomen.

Samuel is apotheekkoerier die net zijn grote liefde (jammer dat we Tine Van den Wyngaert vooral op statische wijze te zien krijgen) op stage ziet gaan naar New York. via webcam en skype blijft hij in contact met haar maar al snel krijgt hij problemen met zijn netwerk. mogelijks een mysterieuse hacker. wanneer er ook nog eens verkeerde berichten van hem naar zijn liefje verzonden worden en zijn gsm rare talen spreekt, besluit hij zijn laptop, modem, wifi-apparaat te vervangen en schildert hij zijn muren met anti-stralingsverf in de hoop terug contact te krijgen met zijn liefje. of verstoren de stralingen Samuels’ geest?

in ieder geval zijn de stralingen voor regisseur Alex Stockman wat te groot geweest en is het maar de vraag of niet het personage Samuel geobsedeerd vervreemd is van de buitenwereld maar wel de regisseur. Matthias Schoenaerts valt niets te verwijten (terwijl nevenpersonages zoals Sien Eggers en Stefan Perceval enkel maar paranoïodeverschijnselen zijn) maar het surrealistisch technologisch verhaal waarin hij terecht is gekomen, opgeluisterd met irriterende pianodeunen, raakt kant noch wal, tenzij je een jurylid van het Internationaal Filmfestival van Hamburg bent en de film bekroon met de Prijs van de Filmkritiek. ieder zijn kritiek uiteraard.

1/5

wat zijn pulsars zou een mens zich kunnen afvragen? volgens wikipedia: een pulsar is een snel roterende, sterk magnetische neutronenster die aan beide magnetische polen een elektromagnetische straalstroom uitzendt. visueel ziet dat er zo uit. net zoals bij de film zul je mensen hebben die dit absoluut oninteressant en irritant vinden, anderen vinden het dan weer experimenteel fascinerend. ieder zijn kritiek.

3 gedachten over “Pulsar

  1. Vooraleer kritiek te uiten zou je toch mogen werken aan die taal van je… Zinnen die niet eens beginnen met ene hoofdletter, ontbrekende komma’s… Tja…

    Slechte review.

  2. Ik was zelf vooral teleurgesteld in het 2e deel van de film en dan vooral het einde. Hoe (ja wsl met het vliegtuig ja) en vooral waarom komen ze ineens in de woestijn terecht? Wat heeft dat met het verhaal te maken? Wat heeft dat met de personages te maken? De film begon sterk. Moesten ze verder gebouwd hebben op de gevoelens die bij Samuel opkwamen toen hij met Mireille aan het chatten was en zij ineens een rare blik in haar ogen kreeg wanneer Samuel vroeg om hem eens voor te stellen aan haar collega’s dan zou de film wsl veel beter uitgedraaid zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s