Sound Of Noise


“een symfonie is een toneelstuk met rollen voor instrumenten in plaats van voor acteurs.” _ Colin Wilson

negen jaar geleden waren regisseurs Ola Simonsson en Johannes Stjarne Nilsson zeer succesvol met hun kortfilm Music For One Apartment And Six Drummers. deze keer zien ze het in hun langspeelfilm uitgebreider met music for one city and six drummers. Amadeus Warnebring (Bengt Nilsson) komt uit een muzikale familie maar zelf heeft hij geen muzikaal gehoor, haat hij muziek in alle toonaarden en besluit hij een routineuze politieagent te worden. hij wordt geconfronteerd met zijn moeilijkste zaak ooit wanneer een zestal excentrieke drummers, onder aanvoering van Sanna (Sanna Persson), de ganse stad in beroering brengt door hun muzikaal aanvalskwartet: ‘Doctor, Doctor, Gimme Gas (In My Ass)’, ‘Money 4 U, Honey’, ‘Fuck The Music Kill! Kill!’ en ‘Electric Love’. aan Warnebring om deze muziekterroristen op te sporen en zijn eigen muziekdemonen te overwinnen.

Sound Of Noise heeft niet alleen het perfecte ritme (dankzij de metronoom) maar ook de juiste humoristische ondertonen. dan zit je met je benen mee te stampen op de verschillende basslijnen, dan zit je te gniffelen met de bizarre georchestreerde situaties om dan een fantastisch klank- en hoorspel te hebben als apotheose. ook de onderliggende culturele boodschap is meer dan terecht: met hun big brother straatboxen willen ze de weinig originele en allemaal op elkaar gelijkende hedendaagse popmuziek verbannen en de mensen terug tot de essentie van muziek brengen. deze Sound Of Noise klonk goed in de oren.

3,5/5

de kortfilm is inderdaad ook al een genot om te zien:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s