Tender Son: The Frankenstein Project


“een zoon blijft een zoon zolang zijn vader leeft.” _ Györgyi Konràd

dat de film gebaseerd is op Marry Shelley’s Frankenstein is helemaal overroepen en uit de context getrokken. Frankenstein zou voor deze film nooit meer tot leven willen geroepen worden (ons baksteenhoofdig monster dateert immers al van 1818). een regisseur (Kornél Mundruczó, tegelijkertijd regisseur van Tender Son) houdt in een oud gebouw een casting voor zijn volgende film. de eigenares (Lili Monori, al meer dan 40 jaar actrice in Hongarije) blijkt een oude vlam te zijn waarmee hij in het verleden een kind (Rudolf Frecska) heeft verwekt maar nooit geweten heeft wat er van geworden is. tot de zoon meedoet aan de audities. acteren kan hij niet maar moorden des te meer. de regisseur ontdekt dat zijn zoon uitgegroeid is tot een monster, tijd om zich eens om hem te bekommeren.

regisseur Kornél Mundruczó was in Gent al te gast met Delta maar waar hij nu is uitgemond, is geen competitiefilm waardig [deze film werd aanschouwd op het Filmfestival Gent 2010)]. de film is tergend traag met schaarse dialogen terwijl het scenario verkracht wordt in arthousestijl. Mundruczó verklaarde achteraf nooit meer de dubbelrol acteur-regisseur op te nemen maar hoeft eigenlijk geen van beiden nog op te nemen. Tender Son had een psychologische horrorthriller kunnen zijn, nu is het enkel een achteruit kabbelend oppervlakkig onderzoek van een jongen die zonder schuldgevoel zijn leven wil uitstippelen. dit frankenstein project is echter volledig mislukt.

1/5

uiteraard is de enige echte filmfrankenstein Boris Karloff. dit is hem bij zijn eerste entree:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s