Bad Teacher


“luister nooit naar je leraren, maar kijk goed naar ze. dan zie je wat het leven met je kan doen.” _ Woody Allen

5de leerjaar. ik haat fysica, simpelweg omdat ik er geen reet van versta. al die wetenschappelijke formules omtrent materie, energie, optiek, magnetisme, licht, geluid, ik kreeg er de stralingswuppes van. maar toch studeerde ik op die welbepaalde junidag dag en nacht om zeker de grens van voldoende te bereiken. mijn kladblok stond bol van de gemaakte oefeningen en met een verbazend zefvertrouwen startte ik het examen. door het nachtje doorwerken (en red bull bestond toen nog niet) was ik minder alert en bij de voorbereiding van een kanjer van een formule-oefening nam ik mijn kladblok. ik vond de oplossing maar niet. in een zweem van verhoogde concentratie besefte ik dat achterin mijn kladblok met oefeningspapieren van de voorbije nacht nog zaten. tegen beter weten in probeerde ik te te denken dat dit niet waar was en ik controleerde het. jawel, de papieren met formules en oefeningen zat er tussen. de neus van de fysicaleraar eveneens. geef je papieren maar af, verlaat de klas en ga met een nulgevoel huiswaarts. gepakt op spieken terwijl ik niet spiekte maar die nerd van een fysicus was geheel niet te overtuigen, meer nog hij glansde roemrijk omdat hij een spieker gevat had. bad teacher.

er zijn ook vrouwelijke bad teachers. neem nu Elizabeth Halsey (Cameron Diaz). zij jaagt het geld er door van haar naïeve rijkaard maar door tussenkomst van diens moeder wordt ze aan de deur gezet. om toch een verdienste te hebben, gaat ze opnieuw les geven wat neerkomt op het bekomen van haar nachtelijk veroveringsleven. ze is immers de egoïstische oppervlakkigheid zelve die door niks te doen op kap van een stinkende rijkaard een luxueus leventje wil leiden. de medeleraars hebben hun bedenkingen bij de lespraktijken (laten we een filmpje kijken zoals An Officer And A Gentleman of Scream) van Elizabeth, uitgezonderd Russell Gettis (Jason Segel) die wel een oogje op haar heeft maar zelfs de wallen van Elizabeth’s ogen zien hem niet staan. haar bitchinstelling verandert wanneer de jonge, knappe leerkracht Scott Delacorte (Justin Timberlake) zijn intrede doet, hij is immers van zeer rijke afkomst. haar enige nadeel: hij valt op grote borsten. Elizabeth laat zich in met allerlei schoolactiviteiten (de carwash is uiteraard een hoogtepunt) om geld in het laatje te krijgen om zo een borstvergroting te kunnen betalen. want voorlopig windt de goed voorziene leraresrivale Amy Squirrel (Lucy Punch) de nieuwe leerkracht (met bedenkelijke fantasieën) rond de vinger.

in de acteerlessen heeft Cameron Diaz de dramaklassen overgeslagen. zij is dan ook enkel op haar best (nou ja) in luchtige komedies als There’s Something About Mary, Charlie’s Angels en The Sweetest Thing. Bad Teacher sluit perfect aan bij dit rijtje. onnozele grappen volgen elkaar dus op, waarbij voor het puberpubliek eveneens erectie-, tieten- en schetenhumor in verwerkt wordt, er zijn de giechelende tussenpassages met dronkemansoogjes, de psychologische klik (hier volgend op een toch wel zeer bizarre wrijvende stoeipartij tussen het koppeltje van weleer Diaz en Timberlake) en het moraaleinde waarbij de zwakke plek van het vroegere zelfkritiekloze karakter bovendrijft en zij haar lesje leert. Bad Teacher is dan ook enkel weggelegd voor de fans van de Diazkomedies. er zat ietsje meer in hoor maar regisseur Jake Kasdan spitst zich toe op de triangle Diaz-Timberlake-Punch waarbij de laatste teveel overkomt als een irritant hoofdpersonage (je gunt haar werkelijk de ellende die haar overkomt) en de debardeur-Timberlake die bedenkelijke voorliefdes heeft (dat klaarkommoment is bij uitstek het meest bevreemdende seksmoment van dit jaar). de wisselwerking tussen Diaz en Segel die gespekt is met sarcastische dialogen bood wel geapprecieerde humor maar Kasdan weigert de richting op te gaan van School Of Rock. het gevoel na de film is er dan ook één zoals na een fysicales, je bent blij dat het gedaan is en verlaat versuft het lokaal.

1,5/5

Bad Teacher maakt een verwijzing naar die andere schoolfilm Dangerous Minds met Gangsta’s Paradise. waar zou coole Coolio zitten? blijft wel een sterk nummer.

Een gedachte over “Bad Teacher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s