We Need To Talk About Kevin


“het machtigste wapen in de handen van de onderdrukker is de geest van de onderdrukte.” _ Steve Biko

Eva reist graag en is gelukkig met haar man Franklin. totdat hun baby geboren wordt. van bij zijn geboorte huilt Kevin in het bijzijn van zijn moeder onophoudelijk (het openboren van straten brengt rust), in de peutertijd weigert hij te spreken tegen zijn moeder, in de kleutertijd schijt hij zijn pamper nog vol en beklad hij de privéruimte van zijn moeder, in de tienerjaren masturbeert hij lustig in haar bijzijn en in zijn puberjaren koopt hij om een welbepaalde reden een massa fietssloten, een gebeurtenis die zijn moeder – tot dan al met het probleemkind een lijdensweg achter de rug – voor altijd publiekelijk zal tekenen. een film over een moeder die gebukt gaat onder de tirannisering van een etterbak van een kind waar haar man blind voor is. de film heeft de twee hoofdpersonages tegen. Tilda Swinton is kil, graatmager en met een doodse blik op oneindig wint ze geen sympathie. de drie Kevinnen die de revue passeren wil je door een sleutelgat boren. het past allemaal wel binnen de contouren van de film maar de enerverende montage, de pletsende kleuren en een onbehaaglijke frustratie draagt bij tot het gevoel We Need To Forget About Kevin.

1,5/5

dag 1 – film 2 – 38ste filmfestival gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s