Abduction


“voor wie op zoek is naar een identiteit, is het belangrijk een stamkroeg te hebben.” _ Fernand Auwera

de jongeren van de rijke middenklasse: ze fuiven, zuipen, knokken en worden ’s anderdaags ergens wakker waarbij hun kater verloren loopt. ook al tracht pa te disiplineren en ma te zalven, het brengt geen sikkepit op. enkel het buurmeisje waar men stiekem verliefd op is, brengt onwennige rust. samen met die Karen (Lily Collins, dochter van Phil) moet de met huisarrest getrakteerde Nathan (Twilightweerwolf Taylor Lautner) een huiswerk maken. ze komen terecht op een site van vermiste kinderen en bij toeval ontdekt Nathan zichzelf. hoe komt hij met ouders aan zijn zij terecht op een website van ontvoerde kinderen? het wordt ernstiger wanneer zijn surrogaatvader en -moeder vermoord worden en de gangster op hem uit zijn. wat nog niet genoeg is want ook de bonzen van de CIA zitten achter zijn staart aan. gelukkig is er hulp vanuit onverwachte hoek. na Four Brothers gooide regisseur John Singleton zes jaar geleden de riem er af en ging hij zeilen. dobberde zijn boot maar nog ergens in de oceaan. Abduction bevat geen logica in het verhaal en de ene absurde na de andere ridicule scène stapelt zich op waarbij de betere acteurs niet aan ontsnappen. Sigourney Weaver sleurt met heliumbalonnen, Michael Nyqvist leest voor uit het schurkenhandboek, Alfred Molina maakt zich schuldig aan CIA-clichés en Maria Bello is er enkel bijgenomen om de moederlijke figuur een sexy tintje mee te geven.  bovendien is het lang wachten vooraleer het de beurt is aan ook weer cliché de achtervolging, schietsalvo, knokpartij en de ik ben beter apotheose. wenkbrauwacteur Lautner loopt de hele tijd zichzelf een mooie jongen te vinden met de look van een vleermuis bijt in mijn ballen. hij wil zo graag serieus genomen worden dat hij te belachelijk voor woorden is. en dat kunnen we ook zeggen van de film. Abduction is een zeer knullige big budget actiefilm.

1/5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s