Blitz


“een wereld zonder psychopaten zou abnormaal zijn.” _ Stanislaw Jerzy Lec

een fakkel moet doorgegeven worden en alzo werd rond de millenniumperiode Jason Statham de opvolger van Steven Seagal. kenmerkend aan The Stath is zijn vechtkunst, gemilimitreerde keikop, alle bad guys klop op hun kop geven en roestige one liners spuien. met succes. aan het actiefront spant hij al een decennium de kroon. Elliott Lesters’ Blitz tapt uit het zelfde vaatje en alhoewel geen blitse hoogvlieger, zullen de fans van Statham er wel plezier aan beleven aangezien hij heetgebakerde politieagent Tom Brant (het personage uit de boeken van Ken Bruen) speelt die een psychopaat achterna zit. het licht geraakte temperament is meteen al duidelijk in de film wanneer hij een stel autodieven bewerkt met een hockeystick. hij moet zich gedeisd houden binnen de Londense politie maar wanneer een seriemoordenaar – The Blitz – zijn lusten botviert op agenten. Brant krijgt groen licht om samen met de overgeplaatste inspecteur Porter Nash (karakteristiek de tegenpool van Brant) de zaak op zijn manier aan te pakken. het minpunt van de film is dat scenarist Nathan Parker zich geruime tijd wil toespitsen op de karakteruitwerking van Brant. het is een harde met een korte lont maar zeker geen egoïst. zo staat hij altijd paraat voor zijn collega’s. daarbij gaat men al te diep in op Falls (Zawe Ashton), een stagiaire die gebuisd is op haar politie-examen en haar heil zoekt in drugs. het nevenverhaal haalt teveel het tempo uit de film. ook over seriemoordenaar Aidan Gillen kan geredetwist worden of zijn zenuwtrekjes psychopatisch of ergerlijk zijn. één ding staat wel als een paal boven water: Statham geeft waar voor zijn geld. er worden dus genoeg talrijke klappen uitgedeeld en sappige one liners gespuid.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s