Paranormal Activity 3


“hoe meer ik met geesten omga, hoe minder ik in mensen geloof.” _ Johan Anthierens

velen zullen bij een geestfilm zich Poltergeist nog herinneren en terecht. in 1982 deed de samenwerking tussen Tobe Hooper en Steven Spielberg vele haartjes recht staan. maar wie herinnert er zich nog de twee sequels, Poltergeist II: The Other Side en Poltergeist III? mogelijks zal de geplande remake in 2013 de trilogie nog eens van onder het stof halen. de toon is alvast goed ingezet want 25 jaar na de eersteling had Paranormal Activity eenzelfde schokeffect doorheen de zalen en het moet gezegd worden, de nakomelingen boeten hier nauwelijks in aan het schrikbewind. Paranormal Activity 2 en dus ook deze derde film (van de onbekende regisseurs Henry Joost en Ariel Schulman) brengen de kijker de nodige huiveringen. in omgekeerd chronologische volgorde (het zijn dus geen sequels maar prequels) volgt men het klassieke procédé. dynamisch jong gezinnetje dat in een nieuw huis woont, de vader is begeesterd met camera’s (en aangezien men terug in de tijd gaat, is het materiaal ouder en zwaarder maar de makers weten er inventief mee om te gaan, zoals het in die tijd ook hoorde), dochtertje heeft ingebeelde vriend waarmee ze ’s nachts dolt, vader vindt het raar en plaatst zijn camera’s in het huis, merkt een aantal eigenaardigheden op, durft het niet zo goed tegen zijn vrouw te vertellen totdat de situatie uit de hand loopt en de kwelgeest de dominantie zich toe-eigent van het huis en van zijn inwoners. trage opbouw en benauwend einde dus met tussendoor voldoende opverende situaties. alsof het een kopie is van zijn voorgangers slaan deuren toe, begint de televisie ruis te spelen, leven dekens een eigen leven, wordt keukenmateriaal op zijn kop gezet maar eigenaardig genoeg blijft dit concept boeien. een vierde hoeft niet omdat de concurrentie ook een deel van de geestkoek wil (cf. recentelijk Insidious, The Fourth Kind) maar liefhebbers van Paranormal Activity vinden ongetwijfeld opnieuw hun gading.

3,5/5

het fijne aan de trailer is dat veel beeldmateriaal niet in de echte film te zien is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s