Lena


“identiteit is de optelsom van je ervaringen, meer niet.” _ Stefan Hertmans

vergeet alstublieft Aanrijding In Moscou als u naar de nieuwe film van Christophe Van Rompaey gaat. niet alleen is Gent ingeruild voor Rotterdam en Vlaamse acteurs voor een Nederlandse cast, de komedie is ook omgeruild voor een identiteitscrisisfilm. Lena (Emma Levie) is een mollig meisje die op zoek is naar een tedere jongen, maar zij zien haar enkel als een vlugge neukbeurt (het is pas na het klaarkomen dat ze naar haar naam vragen). zij is op zoek naar een gezellige woonst, maar voor haar Poolse moeder (Agata Buzek) is ze enkel maar een probleem die haar matrasactiviteiten ondermijnt. enkel in de countrydans vindt Lena ontspanning. totdat ze plots Daan (Niels Gomperts) tegenkomt en ook het geluk (en zijn muziek). hij heeft gemeende interesse in haar en al gauw woont ze bij hem in. en bij haar zonderlinge vader Tom (Jeroen Willems). Daan mag dan wel nog een onbetrouwbare achtergrond hebben, daar kan een gewerkt worden maar de inhuizing doet zijn vervreemde vader herleven die zich teveel aan Lena gaat hechten. Lena wil wel veel doen voor de liefde van Daan ook al komt haar innerlijke zelve in een onwrichtbare knoop terecht. een psychologisch complex drama waarin de seksuele daad, de roep naar individuele herkenning en relationele erkenning een jong meisje volledig in troebele beroering brengt. Van Rompaey laat voldoende ruimte om de kijker de bizarre ontwikkelingen in het scenarion van Mieke De Jong te laten absorberen. ben je mee met het verhaal, zul je ook meevoelen met Lena. heb je bij het verhaal een ambivalent gevoel en laat je de relaties van Lena met haar problematische moeder, losbollige Daan (één keer raden trouwens van welke artiest we muzieknummers horen in de film) en diens bevreemdende vader koud, dan blijft enkel bleke Lena over. ik verkies Raymond Van Het Groenewoud.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s