Medianeras


“architectuur: het bedachtzaam huisvesten van de menselijke geest in de wereld van de materie.” _ William O. Meyer

met zijn kortfilm Medianeras won regisseur Gustavo Taretto een half decennium geleden een vijftal awards. van hetzelfde concept maakt hij zijn eerste langspeler. hij volgt daarbij twee eenzame zielen in een schoendoosappartement in hartje Buones Aires: Martín (Javier Drolas) is een websitebouwer, heeft allerlei fobieën en de hond afkomstig uit zijn voorbije relatie is zijn beste vriend. Mariana (Pilar López de Ayala) is architecte van opleiding maar siert winkeletalages op als beroep, heeft een fobie voor liften en de modepoppen zijn haar beste vrienden. uit hun gemeenschappelijke interesses blijken ze voor elkaar geboren te zijn maar het ene obstakel na het andere verhindert dat ze elkaar leren kennen. er zit voor hen niks anders op dan de seizoenen te laten passeren, mislukte blind dates te ervaren, een potje te grienen en een stapje dichter naar depressie te zetten. gelukkig is er in aanloop naar de zomer ene Wally (inderdaad die van ‘waar is Wally’) op het eind van het verhaal. Medianeras kun je dan ook omschrijven als een romantische komedie voordat de romance begint waarbij het cliché bevestigd wordt dat het zoeken naar de ware nutteloos is, het komt als bij toeval. Taretto gebruikt handig de seizoenen om de gevoelens van zijn twee hoofdpersonages te weerspiegelen: neerslachtig, eenzaamheid, sprankeltje hoop, dagelijkse sleur, gelatenheid. nog krachtiger is het gebruik van de Argentijnse architectuur die de samenleving weerspiegelt. appartementen, telefonie, internet, de stad brengt mensen dichter bij elkaar alhoewel ze zo in isolement geraken. Medianeras is toegankelijk voor zowel de romantische als eenzame zielen en als je 500 Days Of Summer goed vond, ga je hier eenzelfde gevoel aan over houden.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s