A Good Old Fashioned Orgy


“orgie: fuck-in” _ Gust Gils

eens de dertig voorbij heeft alles wat old school is een mijmerende tint alsof je in een generatie beland bent waar het voorheen opwindender en (ont)spannender was. maar of een orgie daar bij hoort? zo toch voor Eric. al jaren leeft hij samen met zijn vrienden in het luxueuze huis van zijn vader (een cameo die verdacht veel met een Miami Vice glimlach rondloopt). het saaie werk is enkel een tussendoortje naar de bekende en wilde feestjes van Eric. maar Eric ziet zijn feestgedruis ten einde gaan want zijn vader zet het huis te koop. het moment bij uitstek om de meest originele party op poten te zetten en hij bedenkt dat zijn generatie zich tussen twee seksvrije generaties bevindt. onze ouders poepten er in de nasleep van de flower power er lustig op los met Jan en alleman, onze kinderen stoeien er al wild om heen op een leeftijd waar wij enkel nog maar het vooruitzicht hadden van seksuele voorlichting. Eric zijn generatie moet de schade inhalen en de party zal een intieme vriendenorgie worden die uiteraard niet geheel zal verlopen volgens plan. hebben we dit nodig na The Hangover, Hall Pass en andere afgeleiden? niet echt maar met het schaamhaarrood op de wangen moeten we toegeven dat de film een aantal rake billenkletsers bevat. regisseurs Alex Gregory en Peter Huyck houden de personages dan wel oerconversatief Amerikaans in dit genre (mannen: de heimweeënde Eric (Jason Sudeikis), het gezellig struiserdje Mike (Tyler Labine), werknerd Adam (Nick Kroll) en wannabe artiest Doug (Martin Starr); vrouwen: de psycho-analyserende maar met zichzelf in de knoop liggende Alison (Lake Bell), de ik hou mijn doos gesloten Laura (Lindsay Sloane), de geheim verliefde Sue (Michelle Borth) en wat zal het haar schelende Willow (Angela Sarafyan)), het orgieconcept behouden ze niet tot een behoudsgezind zedenlesje zonder in een platte plaat te vervallen. men gaat de seksclichés niet uit de weg, men wijst op de culturele verschillen, een penis mag al eens full frontal verschijnen, maar het blijft allemaal luchtig verteerbaar en grappig. A Good Old Fashioned Orgy is snel vergeten als een one night stand, dat wel, maar dat kan ook al eens plezant zijn.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s