The Inbetweeners Movie


“de allergrootste dwazen en de allergrootste wijzen slagen gemakkelijk in het leven; degenen die daar tussenin staan hebben het echter moeilijk.” _ Mahabharata

wat vier jaar geleden begon als een Britse sitcom, zoekt afronding met een langspeelfilm. over het water wordt de humor enorm gesmaakt: men kreeg bij het eerste seizoen van zes afleveringen meteen prijzen als beste nieuwe TV Comedy of beste nieuwe Britse TV sitcom. in 2009 volgde de bevestiging na het tweede seizoen van zes afleveringen met oa de prijs voor beste Comedy Show. het derde seizoen van zes afleveringen kreeg alweer prijzen als beste TV Show, de You Tube Audience Award en zelfs een Gouden Roos op het prestigieuze televisiefestival (enkel De Mol en Benidorm Bastards wisten er voor ons land dergelijke roos weg te kapen). humor kent echter verschillende smaken. het viertal Will, Jay, Simon en Neil (Simon Bird, James Buckley, Joe Thomas en Blake Harrison) zaten op een middelbare overheidsschool en horen niet bij de populaire groep van de school, maar ook niet bij de onpopulaire groep. ze horen nergens bij maar worden nergens uitgesloten. ze zitten ergens tussenin. nu de laatste middelbare examens gedaan zijn, wacht hun het verder studeren of werken. maar voordat ze die stap zetten, willen ze nog eens goed uit hun dak gaan en ze vertrekken voor een trip naar Malia op Kreta. Will is de nerd van de groep en wil zijn penis eens in een vrouw steken, Simon daarentegen is al jaren verliefd op Carli (Emily Head) en geraakt maar niet over hun recentelijke breuk (uiteraard zal Carli zich ook in Malia bevinden), Jay is de overbesekste klungel maar blijft steken in vulgaire praat en Neil is de lange niet bijster snuggere slungel. toevallig komt dit viertal een ander viertal van het vrouwelijke geslacht tegen en zijn we vetrokken voor een opeenstapeling van wat leuke grappen moeten zijn. want dat moet je regisseur Ben Palmer wel nageven: de grappen vliegen je onafhoudend om de oren. ik kan me dan voorstellen dat fans van de sitcom mee uit hun dak gaan maar ik wil jullie waarschuwen voor het niveau van de grappen. ze zijn beschamend, plat, vulgair, onbeschoft, ranzig en omdat de ene mop niet wil onderdoen voor de andere wordt dat niveau alsmaar lager waarbij gelachen moet worden met een dick shot, een drol of het neuswiebelen tussen oma’s borsten. wat mij betreft hoort The Inbetweeners (met veel muziek van Mike Skinner) er niet ergens tussenin bij, het hoort gewoon bij de platvloerse films zonder enig zelfrespecterend humorgehalte.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s