Ghost Rider: Spirit Of Vengeance


“wraak is immers het pleziertje van de kleingeestige.” _ Decimus Junius Juvenalis

vijf jaar geleden kwam Ghost Rider in de zalen. unanimiteit troef dat dit een Marvelverfilming was dat als een verdwaalde geest in de zalen kwam gereden. noch op vlak van inhoud als special effects kon de prent overtuigen maar alsof een geest over de kijkers was neergedaald vonden zij hun weg vlotjes naar de stripverfilming met in het openingsweekend reeds een opbrengst van 44 miljoen dollar in Amerika. en een goede box office opent sequelperspectieven in Hollywood. nochtans gaat men met de tweede Ghost Rider richting Oost-Europa. Johnny Blaze gaat nog steeds gebukt onder zijn brandende motorrijdende vloek waarbij zijn blik de kwade ziel uit een mens zuigt (je krijgt nog eens een samenvatting van zijn pact met Satan alhoewel men de oorspronkelijke plot en personages nogal serieus met de voeten treedt). hij houdt zich schuil voor de buitenwereld totdat een religieuze sekte hem weet te lokaliseren (u vergist zich niet wanneer u een hoofdbeschreven Christopher Lambert herkent). zij doen Blaze een voorstel. in ruil voor de bescherming van een kind (uiteraard gezegend met een knappe moeder, namelijk Violante Placido) van daar is ie weer Satan (een scheefmuilende Ciaran Hinds), wordt zijn vloek opgeheven. Blaze wordt terug het heethoofd Ghost Rider. u leest, inhoudelijk is het verhaal opnieuw zoals de oogkassen van een skelet: hol. maar het was het regisseursduo Mark Neveldine en Brian Taylor dat de verwachtingen gespannen hield. hun twee Crankfilms hebben een kinetische status bereikt. hun manische energie zorgt ook nu weer voor blitsende opeenvolgende montagebeelden maar wekt ergernis op, zeker wanneer Nicolas Cage met zwierend hoofd, uitpuilende ogen en op elkaar gebeten tanden de zotte toer opgaat. ook het skelet van de Ghost Rider is minder comicindrukwekkend en zijn vuuruitspattingen zijn snel geblust. er zit maar weinig spirit in The Ghost Rider.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s